Jeroen Pek met band – PEK!

0 out of 5

15,00

PEK! Is een project van Jazz-fluitist/-componist Jeroen Pek. In dit programma presenteert hij het beste uit zijn rijke jazz-ervaring waarbij de fluit centraal staat. Hij verbindt in een niet alledaagse bezetting musici uit verschillende generaties. Hij is een van de meest fascinerende fluitisten op het jazz-podium en beheerst veel klankkleuren in verschillende stijlen.

Het is een mix van eerdere en nieuwe samenwerkingen. Met slagwerker en muzikale omnivoor Onno Witte speelde hij al meer dan twee decenia in bands als Jeroen Pek’s Pitch Plot 4, PitchWhiteStorm, Onno Witte’s Wildcard, Bohemian Groove Orchestra, 6 Spoons-1 Kitchen en Jeroen Pek European Quartet. Naast zijn eigen trio was de Duits/Italiaanse toetsenist Christian Pabst jaren lang de vaste kracht bij Pitch Plot 4. Slagwerker Guy Pek is de Benjamin van dit kwintet en de zoon van Jeroen Pek. Een band waarin de vanzelfsprekendheid en urgentie van crossovers een belangrijke gemene deler is.

Jeroen Pek: fluiten
Christian Pabst: piano/toetsen
Thomas Pol: contrabas/basgitaar
Onno Witte: drums/percussie/stem
Guy Pek: drums/percussie

Press Quotes:

“Met een armada van fluiten is Pek een van de meest fascinerende fluitisten van nu. Hij soleert lenig en imaginair zonder angst voor het gebruik van vervreemdende geluiden.” Jazzthetik (D), Jazz‘n’More (CH)

“Een enorme variatie in klankkleuren en stijlelementen. Een post-modale benadering van harmonie en soleren”. Jazzism (NL)

“Pek is niet bang voor on-Amerikaans gedrag. Hard Bop als was het gisteren bedacht.” NRC/Handelsblad (Holland.)

“Pek is een zeer goede solist op fluit. Hij weet zijn instrument de noodzakelijke ‘body’ te geven” Knack (Belgium.)

“Pek maakt de fluit tot een volwaardig jazz-instrument” Dordogne Libre (France)

“Pek onderscheidt zich van andere fluitisten door zijn persoonlijk timbre en zijn energieke en dynamische performance” Diari de Terrassa Cat/Sp)

“Een van dè echte jazzfluitisten die terecht bekend is vanwege zijn toon, virtuositeit, lef en eclectische benadering” Jazzenzo (NL)

“Pek is een gepassioneerde verhalen verteller, soms betoverend, krachtig en dan luchtigt” Draaiamojeoren (NL)

‘Jazz fluit zoals het hoort te zijn….ongelooflijk!’ The Jazz Loft (USA)

44 op voorraad

Event Details

Jeroen Pek met band - PEK!
Zaterdag 11-11-2023 om 20:30

Date: 11 november 2023

Start time: 20:30 CEST

End time: 22:00 CEST

Venue: Kulturele Raad, Prinses Irenelaan 16, Hillegom