Loek van den Berg kwintet

15,00

Het eerder aangekondigde concert van Yasam Hancilar gaat niet door.

Loek van den Berg kwintet

We hebben een geweldige vervanger gevonden die op 15 april komt optreden in de Kulturele Raad: het Loek van den Berg kwintet. Het kwintet neemt je mee op reis en houdt je op het puntje van je stoel met hun verhalende composities, oprechte improvisaties en hun fabelachtige controle over hun instrument.

Drie jaar geleden verscheen het Loek van den Berg Quintet voor het eerst op het podium, en sindsdien spelen ze door heel Nederland en hebben ze meerdere internationale tournees gedaan naar bijvoorbeeld India, Spanje en Malta. Loek won in 2019 de Erasmusjazzprijs, in 2022 werd hij bekroond voor de beste compositie in de Dutch Jazz Competition met het titelnummer van zijn album ‘Wayfarer’. In hetzelfde jaar won zijn kwintet de 2e prijs in de Getxo International Jazz Competition. Loek is door het NRC uitgeroepen tot hét jazztalent om in 2023 in de gaten te houden.

‘Hij is een bedachtzame speler met een ronde, melodische sound die zijn luisteraars mee op reis neemt.’

Benjamin Herman: “Wayfarer is meer dan muziek alleen. Je hebt als luisteraar de neiging om je over te geven aan een dagdroom, een lange reis langs verschillende plekken. Loek van den Berg legt de lat met dit allereerste album van zijn kwintet al torenhoog.”

Bezetting: Loek van den Berg saxofoons, Nathan Surquin trombone, Aseo Friesacher
piano, Cas Jiskoot contrabas, Willem Romers drums.

Nu kopen Lees meer