Rembrandt Frerichs Trio in concert

15,00

Rembrandt Frerichs: ‘Er is niets opwindender dan het transformeren van de muzikale tradities van eeuwen in één moment: het improvisatie-nu.’

‘Jazz, westerse klassieke muziek en muziek uit het Midden-Oosten zitten diep geworteld in mijn systeem. Ik hou ervan om rijke harmonieën en poëtische ritmes te laten botsen en versmelten, liefst in boeiende maatsoorten zoals 23/8 of 11/4.’

Percussionist Vinsent Planjer en bassist Tony Overwater zijn gelijkgestemden. Het Rembrandt Trio reisde de wereld rond met originele composities en werkte samen met jazzcollega’s als Paolo Fresu en Sylvain Rifflet.

Het Rembrandt Frerichs Trio bestaat al 15 jaar en ze hebben maar een oogwenk nodig tijdens het improviseren om alle kanten op te gaan.
Het trio is een hecht werkende band: ze repeteren wekelijks en toeren over de hele wereld. Ze staan internationaal bekend om hun nieuwsgierige blik en innovatieve samenwerkingen. Door de pers als grensverleggend geprezen, het album ‘It’s Still Autumn’ met Kayhan Kalhor uit Iran, waarmee ze het North Sea Jazz festival ’19 openden. Vooral buiten Nederland te horen, was een recent hoogtepunt voor het trio het double bill concert met Chick Corea in de legendarische jazzclub Ronnie Scott’s in Londen.

Als student kreeg Rembrandt een studiebeurs voor het conservatorium van New York. Hij studeerde cum laude af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Op 22-jarige leeftijd debuteerde hij op het North Sea Jazz Festival. Hij werkte samen met onder meer saxofonist Michael Brecker, die over hem zei: “This guy sounds great”. Rembrandt werkgebied omvat een breed oeuvre. Naast de Amerikaanse jazztraditie componeert en speelt hij klassieke muziek en laat hij zich inspireren door Arabische muziekstijlen en de filosofie.
Frerichs is hoofdvakdocent jazzpiano aan het conservatorium van Tilburg en werkt als gastdocent aan de conservatoria van Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Ook is hij artistiek leider van enkele culturele podia, zoals het Rabo Jazz Festival (Oud-Beijerland), de Waterfront Jazz Club (Almere) en de Regentenkamer (Den Haag).
Zijn debuut-cd, Self Portrait (2006), werd genomineerd voor een Edison Award en was “Album van de week” op London Jazz Radio.

Zie ook zijn website: https://www.rembrandtfrerichs.nl

Rembrandt Frerichs Trio bestaande naast Rembrandt uit Percussionist Vinsent Planjer en bassist Tony Overwater

74 op voorraad

Details

Datum: 19 november 2022

Starttijd: 20:30 CEST

Eindtijd: 22:00 CEST

Plaats: Kulturele Raad, Prinses Irenelaan 16, Hillegom