The Preacher Men – Preaching out loud!

15,00

Een scheurende saxofoon, een diep grommend Hammond-orgel en backbeats waar je gewoon niet bij stil kunt blijven zitten.

Na de release in 2016 van hun veelgeprezen debuut Preaching Out Loud (‘The Preacher Men are a new super trio!’, volgens Jazzism ), en intens optreden, keerden The Preacher Men terug naar de studio om hun 2e album op te nemen, getiteld Blue, een ode aan de Blues.

En ja, het verwijst zowel naar het muziekgenre als naar de stemming. Gevangen in 9 ‘groovy-blue’ songs, waarvan 7 gloednieuwe composities van saxofonist en bandleider Efraim Trujillo. De legendarische engineer/producer Al Schmitt werkte voor een deel van de opnames samen met het Nederlandse trio.

Op zoek naar het essentiële karakter van de blues, wat maakt de blues ‘blue’, is er het derde album ‘Music for Blueshorn’ wat onderdeel uitmaakt van de nieuwe concertreeks van The Preacher Men.

The Preacher Men speelt energieke en intense nummers. Zo op elkaar ingespeeld leiden de kleinste variaties tot de meest ingenieuze en virtuoze improvisaties. De blues invloeden mengen zich hierbij met het soul-jazz-geluid van Trujillo en de diepe klanken van Mostert.
Laat de Preacher Men je meenemen naar de tijd van rokerige bluesclubs in de zuidelijke staten. Ze zijn hier verzameld om je te bekeren tot hun soulvolle & funky muziek!

Bezetting: Efraïm Trujillo (blueshorn, composities),
Rob Mostert (hammond organ),
Chris Strik (drums)

79 op voorraad

Details

Datum: 4 maart 2023

Starttijd: 20:30 CET

Eindtijd: 22:00 CET

Plaats: Kulturele Raad, Prinses Irenelaan 16, Hillegom