Yasam Hancilar Band – Rush hour

15,00

Met zijn akoestische, internationale jazzkwartet interpreteert Yaşam Hancilar jazzstandards op een frisse, persoonlijke en moderne wijze. Daarbij laat hij zich vooral leiden door inspirerende verhalen en melodie. Yaşam’s elegante stijl en warme geluid zijn opwekkend en zijn performance heeft een unieke charme.

De Turks Nederlandse jazz-zanger Yaşam Hancılar presenteert op 28 augustus zijn album ‘Rush Hour’.
Yaşam omschrijft zijn nieuwe geesteskind als een eerbetoon, geïnspireerd op ‘zijn stad’ Istanbul. Hij neemt de luisteraar mee op een muzikale reis met zeven liedjes. Dat aantal is niet zonder reden. Istanbul is gebouwd op zeven heuvels, met ieder een uniek verhaal en achtergrond. Hij verstaat hierbij de kunst, om de luisteraar heel enthousiast, in zijn 2 werelden mee te nemen.
Deze 7 nummers zullen onderdeel zijn van dit concert naast nummers van zijn eerdere CD’s.

Yaşam zijn muzikale metgezellen op ‘Rush Hour’, maar ook live, zijn Coen Molenaar (piano), David de Marez Oyens (bas) en last but not least Enrique Firpi (drums).

Over Yaşam Hancılar

Hij groeide op in het Noordwesten van Turkije. Op zijn achttiende verhuisde hij naar Istanbul om aan de technische universiteit een opleiding voor ingenieur te volgen. Zijn hart lag echter bij het maken van muziek.
In 2006 toen Yaşam nog in Istanbul woonde en net begon met jazzmuziek, ontdekte hij de zanger Mark Murphy. Sindsdien is hij een grote inspiratiebron geweest. “Hij is één van de redenen waarom ik uiteindelijk naar Amsterdam verhuisde om me professioneel te laten scholen”.
Sindsdien is hij ook stevig geworteld in Nederland. Hij bestiert een eigen muziekschool in Amsterdam.

80 op voorraad

Details

Datum: 15 april 2023

Starttijd: 20:30 CET

Eindtijd: 22:00 CET

Plaats: Kulturele Raad, Prinses Irenelaan 16, Hillegom