Trico – The sound of diversity

0 out of 5

15,00

Trico is een wereldmuziekensemble uit Nederland dat verschillende muziekstijlen van over de hele wereld probeert te vatten in hun composities. Het resultaat is een organische mix van Arabische en flamenco-muziek, met invloeden van Latin en moderne jazz, die je meeneemt op een wereldreis. Trico heeft een line-up die uniek is voor de Nederlandse muziekscene en heeft een exotisch geluid vol melancholie en opwinding. Luister naar hun debuuralbum Crossing Roads. Dit album vertegenwoordigt hun liefde voor muziek van over de hele wereld en hun zoektocht naar een perfecte mix van deze verschillende invloeden.

Nazeer Abdulhai, oud-speler
​​Studeerde klassieke Arabische muziek aan het conservatorium van Homs, waarna hij zijn tweede bachelor Ottomaanse muziek afrondde aan Codarts, conservatorium van Rotterdam. Gemotiveerd door zijn passie voor verschillende soorten muziek ontstond het idee om Trico op te richten, wat al die diverse stijlen integreert.

Paul Van de Calseijde, saxofonist
Componist en arrangeur die voornamelijk sopraansaxofoon speelt in Trico. Als nieuwste toevoeging aan de line-up van de band wist hij zich snel te mengen met de verschillende stijlen van de andere muzikanten en begon hij ook met het componeren van muziek voor hun aankomende album. Trico een manier om te zoeken naar melancholie in zijn spel, geluid en composities en tegelijkertijd een band waar hij kan experimenteren met vreemde maatsoorten en complexe ritmes. Zijn composities voor Trico zijn beïnvloed door internationale artiesten maar ook door door Nederlandse artiesten als Estafest en Rembrandt Frerichs.

David González Arnesto, drummer en multi-instrumentalist
Met zijn muzikaliteit en ervaring in stijlen als flamenco, Cubaans, Braziliaans, jazz en rock, maken hem tot een zeer veelzijdige en bekwame muzikant.

Evelyn Vera Gallardo, piano
Evelyn is een in Nederland geboren en getogen wereldmuziekpianiste, maar van Ecuadoriaanse afkomst. Ze studeerde Cum Laude af aan het Conservatorium van Rotterdam (Codarts) met als specialisatie latin/jazzmuziek. Tijdens haar studie kwam ze in aanraking met andere wereldmuziekgenres, zoals flamenco en Turks/Arabische muziek, wat haar enorm inspireerde en ertoe leidde dat ze bij Trico kwam.

Menno Bosch, bassist
Studeerde latin/jazz bij Codarts, maar heeft ook een achtergrond in pop en gospel. Tijdens zijn studie kwam hij in aanraking met Arabische en flamencomuziek en raakte zeer geïntrigeerd door deze muziekstijlen. Dit leidde er uiteindelijk toe dat hij zich aansloot bij Trico, waar hij graag experimenteert met verschillende technieken en geluiden om bij te dragen aan het algehele geluid van de groep. De complexe maatsoorten, ritmes en harmonieën binnen de muziek van Trico zijn zeker een bron van inspiratie voor hem.

40 op voorraad

Event Details

Trico - The sound of diversity
Zaterdag 20-01-2024 om 20:30

Date: 20 januari 2024

Start time: 20:30 CEST

End time: 22:00 CEST

Venue: Kulturele Raad, Prinses Irenelaan 16, Hillegom